Over BOTS

BOTS bestaat sinds 2000 en richtte zich in eerste instantie op het verzorgen van trainingen en scholingen binnen de hulpverlening. Sinds 2003 zijn we ook gestart met thuisbegeleiding voor kinderen met een stoornis in het Autisme Spectrum of ADHD. Destijds kwam de financiering met name vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) in het kader van de AWBZ en met ingang van 2009 ook gespecialiseerde begeleiding (psy) in de vorm van Zorg in Natura. Tot 2011 gebeurde dit onder de naam Bureau BOTS (Bureau voor Opvoedingsondersteuning, Thuisbegeleiding & Scholing). In 2011 is de naam veranderd in BOTS Begeleiding. Met ingang van 2015 wordt de gespecialiseerde/specialistische begeleiding gefinancierd vanuit de WMO en de Jeugdwet.

BOTS Begeleiding is werkzaam in de regio’s Rijk van Nijmegen (Berg en Dal, Mook en Middelaar, Heumen, Druten, Beuningen, Nijmegen en Wijchen), Land van Cuijk (Boxmeer, Mill en Sint Hubert, Sint Anthonis, Cuijk, en Grave) Arnhem (Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem) en Noord-Limburg (Gennep en Bergen).

BOTS heeft 18 thuisbegeleid(st)ers in dienst. Zij hebben een SPH, HBO-pedagogiek/toegepaste psychologie of een gedragswetenschappelijke achtergrond.